Carl Pfeiff

Med teknik i framkant och naturen närmast hjärtat!

Carl Pfeiff var med och grundade Sveriges Yrkesjägareförening 1997 och var ordförande i 4 år, som 2015 bytte namn till Viltmästareförbundet. Viltmästarna har som profession att bedriva en långsiktig viltförvaltning genom att skapa biotopmässiga förutsättningar för en biologisk mångfald. Man strävar efter att bygga upp livskraftiga viltpopulationer, som kan leva i samklang med jord-och skogsbruk och övriga samhällsintressen.

Vildsvinen - skogens Badboys

Med många års erfarenhet av jakt och tusentals timmar i skog och mark, har Carl följt hur vildsvinsstammen under åren vuxit dramatiskt, och alla de skador det bär med sig.- Viltolyckorna i trafiken ökar och lantbrukarna får sina åkrar förstörda. Nu tar de även sig in i villakvarteren där de kan medföra skadegörelse. Men vildsvinen gör också gott för faunan, så vi måste vara varsamma. Biologiskt är det mervärden när de vänder upp och ner på jorden, det ger möjlighet för andra växter att etablera sig och det är det som ger rikedomen. De ger också klimatsmart kött och en jaktupplevelse, och vi måste ha förståelse för deras existens säger Carl.

I mer än 25 år

har Carl utvecklat foderautomater för jägare och viltvårdare. När Carl grundade Nordic Gamekeeper (hette tidigare Pfeiff's Feeder) 2000 ansvarade han för jakt och jordbruksförvaltningen på Hargs Bruk. Han hade då själv ett behov av kompletta och robusta foderautomater och designade därför den första generationen av kompletta foderautomater i glasfiber. Det var här det hela började, och uppfinningen som Carl påbörjade för tjugo år sedan, har idag utvecklats till en modern teknisk lösning som kraftigt reducerar alla de negativa konsekvenser vildsvinen för med sig - FeedCon.

Bra för människor, djur och natur

FeedCon är en smart styrenhet som gör att du kan styra och övervaka din foderautomat via Nordic Gamekeepers app, var du än befinner dig. Detta innebär att du alltid vet att det finns rätt mängd foder och inget går till spillo. Du slipper att åka ut och kontrollera åteln, och spar på så sätt både miljö, tid och pengar. När vildsvinen är vid åteln får du en notis, så att du har full koll. Allt det här tillsammans innebär att vi kan få en bättre kontroll på vildsvinen, minska skadorna och samtidigt få en mer hållbar viltvård.

Med Nordic Gamekeeper-app styr och övervakar du foderautomaten via FeedCon styrenhet.  Fördelarna är många, och 100% koll ger bättre jakt!

Appen är gratis och tillgänglig för Iphone och Android.

Allt som händer vid åteln syns i appen 

Nordic Gamekeeper-appen ger dig full kontroll på dina foderautomater och kameror. Appen är gratis och tillgänglig för Iphone och Android.

Styr viltet dit du vill

För jägare är det viktigt att viltet befinner sig vid åteln vid jakt, eller att kunna samla viltet i rätt såt. För vilthägn effektiviserar du din foderhantering.

Övervaka hemifrån

Få notiser när fodret håller på att ta slut eller vid driftstopp. Styr belysning och få information om när vildsvinen är på plats. Slut på onödiga kontrollresor.

Passar alla foderautomater

FeedCon är kompatibel med Biltemas och alla andra 12-volts foderautomater. Se filmen hur du enkelt konverterar din foderautomat med FeedCon.

Bättre jakt med HunterSIM

Få dina bilder i ett snyggt bildgalleri med Nordic Gamekeeper appen. Snyggt sorterade per kamera och åtel.