Nu finns Fjärrstyrning/Remote Control i FeedCon appen!

 

Nyhet: Fjärrstyrning/Remote Control i FeedCon appen!
Nu finns manuell Fjärrstyrning/Remote Control i FeedCon appen som innebär att du kan aktivera foderspridning och/eller belysning när du är på plats vid åteln. Ny automatisk gratis uppdatering sker i din FeedCon app!

 

Så här fungerar Fjärrstyrningen/Remote Control i FeedCon appen:
När du ska använda manuell Fjärrstyrning/FeedCon Remote Control behöver du aktivera den i appen max 6 timmar innan du ska använda den. Det beror på att FeedCon uppdaterar sig var sjätte timme och därför kan det dröja upp till 6 timmar innan Fjärrkontrollen är aktiv. När den är aktiverad är Fjärrstyrningen aktiv i 24 timmar. Under denna tid kan du styra utfordring och belysning direkt på plats på åteln och det tar max 5 minuter från din aktivering till att utfordring sker eller belysning ändras. Du kan göra hur många ändringar som helst under dessa 24 timmar som Fjärrstyrningen är aktiv.

Tack för i år Bosjökloster! Här presenteras vinnaren på tävlingen i montern.

Tack alla ni som kom till vår monter på Skånska jakt och fiskemässan i Bosjökloster. Till vår stora glädje hade vi väldigt många besökare som var intresserade både av FeedCon och av våra nya designade kompletta foderautomater! Tävlingen, med möjlighet att vinna en FeedCon, var det många som deltog i och vinnaren från helgens tävling är Mikael Hildingsson från Höör. Vi ber att få gratulera Mikael Hildingsson och hoppas du får mycket nytta och glädje av din FeedCon! Djuret i montern var en Muntjak.

Nordic Gamekeeper ställer ut på Skånska Jakt- & Fiskemässan i Bosjökloster 29-30 aug!

 

Välkommen till vår monter i Stallet där vi visar och demonstrerar FeedCon, vår fjärrstyrda timerbox med tillhörande app. FeedCon gör att du kan styra din foderautomat via vår app i din telefon. Du ställer enkelt fodertiderna i telefonen, du får larm vid olika driftstörningar, möjlighet att mäta viltaktivitet, nyttja en fodersparfunktion och mycket mer! Vi visar dig direkt i telefonen! Passa även på att klättra upp och kika ner i vår nya kompletta 280 liters foderautomat med nya smarta inbyggda detaljer!

Vi ses där!

Länk till mässan: http://www.sjfm.se/sv-SE

Ny uppfinning revolutionerar viltvården – FeedCon

Carl Pfeiff och Nordic Gamekeeper AB kommer på jaktmässan, Elmia Game Fair 14-16 maj 2015 att introducera en patentsökt innovation och världsnyhet!

 

Foderautomater idag används till ca 95 % för utfordring av vildsvin för att kunna styra bort dem från växande grödor och för att kunna skjuta dem. Vildsvinstammen ökar avsevärt (ca 26 % /år) i Sverige vilket nu medför ett ökat behov av avskjutning av vildsvinen. Denna ökning har lett till att fler använder timerstyrda foderautomater för att kunna kontrollera och styra vildsvinen. Därför behöver fler foderautomatsägare idag ständigt åka ut i skog och mark för att kontrollera och styra automaten på plats. 2015 förväntas det skjutas ca 250 000 vildsvin.

 

Nu lanserar Carl innovationen FeedCon, en smart fjärrstyrd styrbox till alla timerstyrda foderautomater. FeedCon styr och övervakar foderautomaten via en app i din smartphone, var du än är i världen. Du kan t.ex. aktivera en astrofunktion som gör att du kan ställa tider för fodergivning och dessa följer sedan solens upp eller nedgång under året utifrån foderautomatens placering (longitud, latitud). FeedCon ger dig larm vid olika sorters driftstörningar, vid driftstopp, vid slut på foder, vid låg batterinivå m.m. Feedcon, tillsammans med olika tillbehör, ger dig dessutom larm innan fodret tagit slut, ger dig information och historik över när vildsvinen varit vid din foderautomat och har en fodersparfunktion m.m.

 

FeedCon underlättar planering av jakten och styrning av viltet. Feedcon är kompatibel med alla timerstyrda foderautomater på marknaden idag och kommer att förbättra och förädla utnyttjandet av dagens foderautomater. Denna patentsökta innovation ger kontroll och trygghet vilket sparar tid, foder, bränsle och miljö då ”kontrollresor” till foderplatserna kommer att minska avsevärt.

 

FeedCon ersätter den befintliga timerboxen i foderautomaten. FeedCon kommunicerar med en app, via ett inbyggt simkort i FeedCon. Detta simkort är kopplat till Telias M2M plattform som säkerställer bästa möjliga täckning och funktion på marknaden idag. FeedCon kräver ett aktivt abonnemang hos Nordic Gamekeeper AB för att kunna kommunicera med FeedCon-appen i din smartphone och surfplatta. Vid köp av FeedCon (2850:- inkl moms) ingår ett års abonnemang hos Nordic Gamekeeper AB för molntjänsten där köparen också får fri tillgång till uppdateringar av utrustningen samt support. Priset på enbart abonnemanget kommer därefter att vara 39 kr per månad. Säljstarten för FeedCon beräknas till slutet av maj 2015.

 

Telias m2m-lösningar, M2M, maskin till maskin, är när enheter och maskiner kommunicerar med varandra. Så kallade IoT-tjänster (Internet of Things) som fjärrstyr och övervakar uppkopplade saker blir allt vanligare.

 

Nordic Gamekeeper har i framtagningen av FeedCon samarbetat med ÅF som har en hög teknik- och innovationsnivå. ÅF har funnits med i utvecklingen av både själva boxen och tjänsten och har levererat tjänster inom projektledning, systemutveckling, industridesign, plast-, elektronik- och mekanikkonstruktion, supply chain, m fl. områden.

Carl Pfeiff har nu grundat Nordic Gamekeeper AB för att erbjuda innovativa jaktrelaterade produkter och tjänster till jägare och markägare. Utifrån sin profession som viltförvaltare med uppdrag att exploatera våtmarker, förädla mark och skog för jakt och rekreation samt att bygga upp och arrangera jakter både nationellt och internationellt har Carl länge sett ett behov av att kunna styra och kontrollera foderautomater på distans. Carl Pfeiff som har ett förflutet som jakt-/jordbruksförvaltare på Hargs Bruk AB, har utvecklat första generationen av egna timerstyrda foderautomater som funnits på marknaden sedan 2000 utifrån Pfeiff’s Feeder AB som nu blivit Nordic Gamekeeper AB.

 

Konkret kundnytta av FeedCon:

– Dialog med din foderautomat avsett var du än befinner dig i världen.

– Ger trygghet

– Ger Kontroll

– Ett verktyg för planering av jakt

– Ett verktyg för styrning av vilt

– Ett verktyg för avskjutning av vilt

– Sparar foder

– Sparar tid

– Sparar bränsle

 

Välkommen att besöka oss i monter B05-41 på jaktmässan, Elmia Game Fair 14-16 maj 2015
för demonstration och mer information.

 

Pressrelease och bilder på Mynewsdesk

Pfeiffs Feeder AB blir Nordic Gamekeeper AB

Pfeiffs Feeder AB har under många år sålt foderautomater av hög kvalitet.

Carl Pfeiff har nu grundat Nordic Gamekeeper AB för att erbjuda innovativa jaktrelaterade produkter och tjänster till jägare och markägare. Utifrån sin profession som viltförvaltare med uppdrag att exploatera våtmarker, förädla mark och skog för jakt och rekreation samt att bygga upp och arrangera jakter både nationellt och internationellt har Carl länge sett ett behov av att kunna styra och kontrollera foderautomater på distans.

 

Carl Pfeiff som har ett förflutet som jakt-/jordbruksförvaltare på Hargs Bruk AB, har utvecklat första generationen av egna timerstyrda foderautomater som funnits på marknaden sedan 2000 utifrån Pfeiff’s Feeder AB som nu blivit Nordic Gamekeeper AB.